Menu

Keuze menu “Toque blanche” aan 44 € tot 23 december
Luc Mertens
bekroond met de titel  “Toque blanche” bij de 33 Meesterkoks van België

Amuse bij apero
————–
Véloute van boschampignons
Kaaskroketjes – Oude gouda – Stilton – camenbert – gefrituurde peterselie
Filet van bosduif – rode wijnsaus – gebakken witloof
Gebakken ganzenlever – ingekookte porto – tarte tatin (+3)
—————
Entreçote van kalf – Stroganoff
Slibtongen – huisgamaakte tartaar – slaatje
Filet pur van hert – wintergroentjes – wildsausje (+5)
Duo van st jacobsvruchten en scampis – toscaanse vissaus – jonge prei
—————
Crême van witte chocolade – chocoldefantasie – “Englebert”
Appelstrûdel – crême anglaise – crumble van speculoos – vanilleijs
Voor diabeten of lijners hebben wij ijs zonder suiker, vanille of mokka

In de plaats van het dessert  +  €4
Irish koffie-Spaanse-Franse“Cognac”- Italiaanse – Parijse”Grand Marnier”

Met ‘top’ wijnen 63 €
Bordeaux Château Des Tourtes
Sauvignon en Merlot

Keuze menu “Toque blanche” aan 44 € vanaf 4 januari
Luc Mertens
bekroond met de titel  “Toque blanche” bij de 33 Meesterkoks van België

Amuse bij apero
————–
St jacobsvruchten  (+3)
shutney van mango – spaghetti van courgette – crumble van ui en spek
Kreeftensoep
Jus van kreeft – vleugje cognac vsop – Ierse room
Vitello tonato
Gebraden kalfsvlees – tonijn dressing – notensla
—————
Filet van kabeljauw
graantjes mosterd saus – groene asperges
Parelhoen
Fine champagne saus – witloof
Kalf blanket
Inlands kalfsvlees – kalfsballetjes – witte champignons
—————
Crêpes mikado
Coupe mokka
Vanille ijs zonder suiker

In de plaats van het dessert  +  €4
Irish koffie-Spaanse-Franse“Cognac”- Italiaanse – Parijse”Grand Marnier”

Met ‘top’ wijnen 63 €
Bordeaux Château Des Tourtes
Sauvignon en Merlot

KREEFTENMENU 

LEVENDE KREEFTEN VAN 600 GR UIT ONS HOMARIUM
reservatie www.denbourgondier.be

Halve kreeft belle vue
—————
Kreeftensoep “royale”
————–
Halve kreeft Belle vue
of
Halve kreeft van onder de grill met kruidenboter
of
Halve kreeft met Thaise gele curry
————–
Crêpes mikado
of
Mokka ijs
of
Vanille ijs zonder suiker

menu per tafel te nemen aan € 64
                                            

Menu’s voor meer dan 10 personen enkel op reservatie per tafel te nemen

Menu KLASSIEK aan € 39  tot 23 december

Soepje van wilde champignons
truffel en Ierse room
Kaaskroketjes 
oude Gouda – Stilton – Camenbert
—————–
Sliptongetjes
huisgemaakte tartaar – slaatje – verse frietjes of puree van bintjes
Stoverij van hert
wildgarnituur (appel en veenbesjes)
—————-
Mokka ijs
Pannenkoekjes mikado
Vanille ijs zonder suiker

Menu KLASSIEK aan € 39 vanaf 4 januari

Kreeftensoepje
grijze garnaaltjes – fine champagne cogac
Kaaskroketjes 
oude Gouda – Stilton – Camenbert – gefrituurde peterselie
—————–
Sliptongetjes
huisgemaakte tartaar – slaatje
Kalfs blanket  
Parijse champignons – vleugje Ierse room
—————-
Mokka ijs
Pannenkoekjes mikado
Vanill ijs zonder suiker

Menu Royal aan € 49

Gebakken ganzenlever  
tarte tatin van jonagold en ingekookte oude porto
St Jacobcvruchten
Chutney van mango –  rumble van ui en spek – spaghetti van courgette
————–
Château briand (saigant gebakken) – gebakken witloof – verse frietjes
kruidenboter – bearnaise – pepersaus
Zeetong meuniére  
huisgemaakte tartaar – krokant slaatje – verse frietjes of puree
————–
Mokka ijs 
Pannenkoekjes mikado
Vanille ijs zonder suiker